بهترین زمان نوشیدن قهوه

 


 

 

 

کورتیزول و قهوه

 

بسیاری از مردم هنگام بلند شدن از خواب یا کمی بعد از آن، قهوه می‌نوشند، آیا این زمان برای نوشیدن قهوه مناسب است؟ آیا این زمان بهترین زمان برای نوشیدن قهوه است؟
به اعتقاد برخی محققین نوشیدن قهوه بعد از بیدار شدن از خواب مناسب نیست، زیرا بعد از بیدار شدن از خواب، سطح هرمون کورتیزول در حداکثر سطح خود قرار دارد و از آنجاییکه نوشیدن قهوه هم باعث افزایش سطح این هورمون  می‌شود؛ نوشیدن قهوه عملا بی تاثیر خواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود قهوه در طول روز و زمانی که سطح این هرمون کاهش پیدا کرده می‌کند مصرف شود.

*کورتیزول هورمونی است که می‌تواند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد. متابولیسم، سیستم ایمنی بدن و فشار خون را تنظیم کند.
*هورمون کورتیزول از یک ریتم خاص برای چرخه خواب و بیداری پیروی می‌کند.
*علاوه بر این یکی دیگر از دلایلی که پیشنهاد شده است که قهوه در طول روز مصرف شود و صبح زود مصرف نشود این است که کافئین موجود در قهوه می‌تواند سطح کورتیزول را بیش از مقدار مجاز آن افزایش دهد.
*نوشیدن قهوه هنگامی که سطح کورتیزول در اوج است ممکن است سطح این هورمون را بیشتر کند. افزایش سطح کورتیزول در طی دوره‌های طولانی مدت می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را مختل کرده و باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی شود.
*هنوز هیچ مطالعه طولانی مدتی در مورد پیامدهای افزایش کورتیزول در اثر نوشیدن قهوه انجام نشده است.
اگر شما ساعت 6 تا 7 صبح از خواب بیدار می‌شوید، بهترین زمان برای نوشیدن قهوه ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ صبح است که میزان کورتیزول در اکثر افراد در سطح پایینی قرار دارد.

 

قهوه قبل از ورزش

 

بعضی از افراد روز خود را با قهوه شروع می کنند اما بعضی دیگر هنگامی که انرژی زیادی دارند، می‌ خواهند مثلاً قبل از ورزش قهوه بنوشند. قهوه باعث می‌ شود که بعد از نوشیدن آن احساس انرژی بالایی داشته باشید. اگر به دنبال افزایش راندمان ورزشی خود هستید و می‌ خواهید کار مهمی را به انجام برسانید، 30 دقیقه زودتر از ورزش قهوه بنوشید.
مصرف قهوه قبل از ورزش یا هنگام ورزش به شما انرژی بیشتری می‌ دهد. تمرکز و هماهنگی بدن را بالا می‌ برد و باعث کاهش میزان درد بدن می شود.​​​​​​​

 

اضطراب و مشکلات خواب

 

کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث بیداری و افزایش عملکرد ورزشی شود، البته در برخی از افراد مشکلات خواب و اضطراب هم ایجاد می‌کند.
اثرات تحریک کننده کافئین موجود در قهوه، ۳ الی ۵ ساعت طول می‌کشد تا از بین برود. البته با توجه به تفاوت‌های فردی، حدود نیمی از کل کافئین مصرفی هر فرد بعد از ۵ ساعت همچنان در بدن او باقی می‌ماند.
مصرف قهوه در زمان خواب یا نزدیک به زمان خواب، می‌تواند باعث مشکلات در خواب شود .
برای جلوگیری از اثرات مخرب کافئین در خواب، توصیه می‌شود از مصرف کافئین حداقل ۶ ساعت قبل از خواب خودداری کنید.
علاوه بر مشکلات خواب، کافئین می‌تواند اضطراب را در برخی افراد افزایش دهد.
اگر اضطراب دارید، ممکن است نوشیدن قهوه و کافئین موجود در آن باعث بدتر شدن اضطراب شما شود، در این صورت بهتر است میزان قهوه و کافئین کمتری مصرف کنید و یا به طور کامل از نوشیدن قهوه اجتناب کنید.​​​​​​​

 

چه مقدار قهوه در روز مجاز است؟

 

افراد سالم می‌توانند روزانه تا ۴۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کنند که معادل حدود ۴ فنجان (۹۵۰ میلی لیتر) قهوه است.
توصیه برای زنان باردار و شیرده ۳۰۰ میلی گرم کافئین در روز است، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که حد بالای امن برای کافئین ۲۰۰ میلی گرم در روز است.
این توصیه‌ها برای مصرف بی‌خطر کافئین شامل کافئین از همه منابع و موادغذایی است.
برخی از مواد غذایی دیگر دارای کافئین عبارتند از: چای، نوشابه، نوشیدنی‌های انرژی زا و حتی شکلات تلخ​​​​​​​

 

 

 

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید