فوم گیری شیر چیست ؟
برای آماده کردن نوشیدنیهای مثل لاته ، کاپوچینو ، ماکیاتو ، موکا و.. نیاز به شیر فوم گرفته شده و فوم (کف) شیر داریم که با فوم گیری شیر به دست میآیند.
برای آماده کردن این نوشیدنیها، شیر را مستقیم به قهوه اضافه نمیکنیم. اول شیر را فوم گیری کرده سپس آن را به قهوه اضافه میکنیم. شیری که فوم گیری شده، غلیظ است و شیرینی بیشتری از آن دریافت میکنیم.
روش اول : فوم گیری با دستگاه اسپرسو ساز
1-شیر سرد را داخل پیچر میریزیم (شیر پر چرب برای فوم گیری مناسبتر است. )
**حجم شیر باید بین ۱/۳ تا ۱/۲ پیچر باشد. پیچر را بیش از نصف آن پر نکنید چراکه با فوم گیری، حجم شیر تقریبا دو برابر میشود.
2-قبل از قرار دادن شیر زیر نازل بخار، اول نازل بخار را باز میکنیم تا آب داغی که در ابتدا از نازل خارج میشود، داخل شیر نریزد.
3-نازل بخار را کمی کج میکنیم.
4-سر نازل بخار را کمی پایینتر از سطح شیر و در قسمت وسط سطح شیر قرار میدهیم.
کمی پیچر را میچرخانیم تا سر نازل بخار در قسمت کناری سطح شیر قرار بگیرد. (اگه سر نازل بخار را همان وسط شیر نگه داریم، هنگام فوم گیری، شیر به چرخش در نمیآید و قوامش کم میشود. حتما باید قبل از شروع فوم گیری، سر نازل بخار را در قسمت کناری و نزدیک به دیواره پیچر قرار دهیم.
5-نازل بخار را تا انتها باز میکنیم و فوم گیری را انجام میدهیم.
سر نازل بخار را فقط کمی داخل شیر فرو میبریم.
6-فوم گیری را تا زمانی ادامه میدهیم که دمای شیر به ۶۰ الی ۶۵ درجه برسد. (یعنی وقتی که دست را روی بدنه پیچر میگذاریم اگر حرارت آن به میزانی باشد که دست را اذیت کند تا سه ثانیه میشماریم (۱۰۰۱-۱۰۰۲-۱۰۰۳) و نازل بخار را میبندیم.)
پیچـر
نازل بخار به همراه پیچر
روش دوم : فوم گیری با فرنچ پرس
روش دیگر فوم گیری استفاده از فرنچ پرس ست. ابتدا شیر را دقیقا تا قبل از قل خوردن گرم میکنیم (نمیگذاریم قل بخورد.) سپس در مرحله بعدی اهرم را بهصورت سریع و چندین مرتبه متوالی بالا و پایین میکنیم تا صافی آن از شیر عبور کند. سپس درب را برمیداریم و از فوم شیر استفاده میکنیم.
مراحل فوم گیری شیر با استفاده از فرنچ پرس
روش سوم : فوم گیری با فوم گیر دستی
فوم گیر دستی ابزاری ساده و کاربردی برای فوم گیری شیر که با باتری کار می کند. کافی است شیر را داغ کرده سپس فوم گیر دستی را روشن و در مرکز شیر قرار دهیم تا شیر فوم بگیرد .